Roetfilter reinigen in Brummen

Roetfilter reinigen in Brummen

Tegenwoordig worden dieselmotoren standaard uitgerust met een zogenaamd roetfilter. Door onvolledige verbranding van dieselbrandstof blijven roetdeeltjes achter. Deze roetdeeltjes vervuilen de lucht en zijn ook nog eens schadelijk voor ieders gezondheid. Door roetfilters worden deze roetdeeltjes opgevangen, maar dit filter loopt helaas na een bepaalde tijd verstopt, waardoor het niet meer werkt. Daarnaast kan dit ook zorgen voor schade aan de motor, maar je kunt ook ineens stil komen te staan met jouw auto. De roetfilter regeneratie wordt dan namelijk niet meer goed uitgevoerd. In dit geval is het tijd om het roetfilter van jouw auto te reinigen. Kom daarvoor langs bij Dorpsgarage Elshof in Brummen.

Onze werkwijze met reinigen

Wij hanteren een unieke reinigingsmethode, waarmee wij het proces kunnen uitvoeren. Tijdens deze reiniging maken wij gebruik van een geavanceerde reinigingsmachine. Allereerst stellen wij vast wat de mate is van verontreiniging, om vervolgens aan de slag gaan met de roetfilter reiniger of het eventuele vervangen van een roetfilter. Als wij toch bezig zijn met jouw auto, doen wij direct een complete diagnose check.

Hoe herken je het probleem?

In eerste instantie is het handig dat je weet wanneer het roetfilter van jouw auto aan een reiniging toe is. De volgende herkenningspunten spreken van een noodzaak tot reinigen van het roetfilter:

    Storingsmeldingen op dashboard

  • Extreem brandstofverbruik
  • Extreem roeten/ roken
  • Mogelijke stijging van oliepeil
  • Weinig vermogen beschikbaar (Noodloop-Programma)
  • Foutcodes in storingsgeheugen

Is één van deze punten bij jou het geval? Dan kunnen wij je helpen met het reinigen van jouw auto in Brummen!

Het reinigen van het roetfilter in Brummen

Het roetfilter in jouw auto laten reinigen doe je in bij Dorpsgarage Elshof in Brummen. Wij hopen je snel te zien. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag werken wij op afspraak. Chat of app ons gerust even en wij reageren doorgaans snel op jouw berichtje!